Mitt skrivande: KLAR!

Jag har idag äntligen blivit klar med ännu en omarbetning av min ungdomsroman. Så nu har jag skickat den till Elisabet Norin som ska läsa den ännu en gång och ge mig lite kommentarer innan jag skickar in den till förlagen.

Just nu pumpar adrenalinet i mitt blod. Klar. Underbart! Ett steg närmare publecering.

Bokmässan - gör upp dina planer!

Mellan den 23-26 september är det bok-och biblioteksmässan i Göteborg och i år är det Afrika som står i centrum som land.

http://www.bok-bibliotek.se/

Jag har redan varit inne och tittat på vad seminarieschemat har att ge. Har bestämt mig att se både Cannie Möller, Per Nilsson, Anderas Roman, David Batra, Johan Theorin och Johanna Nilsson. Som tur verkar inga seminarier jag vill se överlappa varandra än!

Och är du student rekomnederar jag dig varmt att ta dig dit, då de har rejäla studentrabbater på seminariepriserna!

Mitt skrivande: Att stå still

Jag har lovat Elisabet Norin att skicka ett nytt utkast av min ungdomsroman till henne (den jag jobbat på hela sommaren). Den skulle vara skickad i torsdags... men jag är inte riktigt klar med sista omarbetningen. Eller ja, jag ska bara skriva in den på datorn. Och det dröjer lite.

Jag har nämligen fått problem med min högra handled. Vet inte om man ska kalla det inflammation i en broskknöl, men ont gör det. Nu har jag i alla fall kommit på att med stöd runt handleden, så känns det mycket bättre! Så igår sket jag i att gå och träna (tänkte att box nog inte är så bra för en paj handled) och stannade hemma och skrev istället. En lien fågel av lycka i bröstet.

Ibland måste man påminna sig själv om vem man är.

Boktjuven

Av: Markus Zusak (2008)
(http://www.bokus.com/b/9789132154119.html?gclid=CO-Xjq_ln6MCFUiU3wodDmJNrg)

När man var yngre frågade ofta andra vad man hade för favoritsaker; favoritmat, favoritfilm, favoritmusik. När det kom till favoritbok har valen alltid varit lite svårare. Och inte har det blivit lättare i vuxen ålder... tills jag läste "Boktjuven".

"Boktjuven" handlar om Liesel Memingers, en tioårig flicka som lever under andra världskriget. Hon blir satt i fosterfamilj men finner sig snabbt hos nya pappa dragspelaren och sura mamman som alltid lagar ärtsoppa. Hon blir snart förtjust i det skrivna ordet, trots att hon inte kan läsa och innan hon vet ordet av har hon börjat stjäla!

Det är döden som berättar Liesels historia; en historia som växer genom ensamheten, den oväntade vänskapen och orden. Framförallt orden.

Markus Zusak har ett fantastiskt skriftspråk som ibland snuddar mot poesi. Jag vill bara läsa hela boken högt för alla jag träffar, så att de får höra hur hans meningar flätar sig in i varandra. Det känns så tryggt!

Det är också väldigt härligt (?) att läsa en bok om andra världskriget där man inte får se en enda gaskammare eller höra gråtan från arbetslägrena. Visserligen blir Liesel god vän med en jude senare, vilket ger hela boken ett helt annat djup. Har litteraturen någonsin skådat en sådan vänskap tidigare? Har två främligar tidigare kunnat knyta så starka band med ordens hjälp?

Oavsett längtar jag redan tills jag ska läsa igenom boken nästa gång. Något säger mig att det blir snart!

Ordet är ditt!

- en blogg om skrivande

RSS 2.0