Citat: Emil Jensen

Det finns ingen olycklig kärlek. Det är skitstövlar man är kär i som inte är kär i en tillbaka som gör en olycklig.
/Emil Jensen

Skriva med kropp och själ


Nathalie Goldberg
Nordstedts Förlag (1986)

Nathalie Goldbergs bok är en enorm källa till inspiration. Hon går ifrån allt vad som man kan kalla "de klassiska skrivarreglerna" och uppmuntrar istället till fri kreativitet utan regler om vad som är rätt och fel.

Hela boken känns väldigt personlig där hon vid flera tillfällen börjar banna sig själv i tredjepreson (som om hon glömt bort att läsaren är där). Det händer ofta att jag drar på smilbanden åt hennes tankar och de anekdoter hon delar med sig av. Framförallt då hon berättar om de måndagar då hon och en väninna alltid skrev. Varje måndag. Oavsett!

Bara rubrikerna på kapitlet får mig att vilja läsa mer av Nathalie. Vad sägs om "Gift dig inte med flugan", "Skrivandet är inte en hamburgare", "Mannen som åt en bil" eller "Att slåss med tofu" (blev väldigt mycket kopplat till mat där...).

Boken ser kanske inte mycket ut för världen; men det är nog en av de mest inspirerande böcker jag läst om skrivande. Saknar du rätt inspiration kan du absolut så en skymt av kreativiteten via detta verk!

Lovely!

Mitt skrivande: Framtidsplaner

I torsdags träffade jag Elisabet Norin som läst ett av mina manus. Vi satt på ett fik i Jönköping i 2,5 timmar och jag är väldigt nöjd med samtalet. Tack vare hennes kommentarer och detta samtal veta jag nu precis hur jag ska omarbeta min roman och få den perfekt!

Japp, ni hörde rätt. Jag har en himla go känsla i magen. Alldeles varm och det spritter i kroppen!

Jag hade tidigare planer på att jag skulle börja på ett nytt projekt i sommar, men jag har bestämt mig för att skjuta på det hela. Jag har tre manus som ligger och väntar på omarbetning och jag ska koncentrera mig på att skriva klart dem först. Två av dem vet jag att det går att göra något vettigt med. Det tredje ska jag kika på igen, sedan tror jag Elisabet ska få ta hand om det med. Där kommer hon ha mycket mer att anmärka på...

Men som sagt; få en bok antagen innan jag fyller 26.

Nedräkningen har börjat!

Ordet är ditt!

- en blogg om skrivande

RSS 2.0