Skriva med kropp och själ


Nathalie Goldberg
Nordstedts Förlag (1986)

Nathalie Goldbergs bok är en enorm källa till inspiration. Hon går ifrån allt vad som man kan kalla "de klassiska skrivarreglerna" och uppmuntrar istället till fri kreativitet utan regler om vad som är rätt och fel.

Hela boken känns väldigt personlig där hon vid flera tillfällen börjar banna sig själv i tredjepreson (som om hon glömt bort att läsaren är där). Det händer ofta att jag drar på smilbanden åt hennes tankar och de anekdoter hon delar med sig av. Framförallt då hon berättar om de måndagar då hon och en väninna alltid skrev. Varje måndag. Oavsett!

Bara rubrikerna på kapitlet får mig att vilja läsa mer av Nathalie. Vad sägs om "Gift dig inte med flugan", "Skrivandet är inte en hamburgare", "Mannen som åt en bil" eller "Att slåss med tofu" (blev väldigt mycket kopplat till mat där...).

Boken ser kanske inte mycket ut för världen; men det är nog en av de mest inspirerande böcker jag läst om skrivande. Saknar du rätt inspiration kan du absolut så en skymt av kreativiteten via detta verk!

Lovely!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ordet är ditt!

- en blogg om skrivande

RSS 2.0