Bokmässan 2010: Torsdag

I år är första året då jag faktiskt köpt ett fyra dagars seminariekort (700 kr om man är student), så dagen har spenderats på plan två i mässhallen.

Och vad har dagen tillfört då?
*bläddrar i blocket som följde med gottepåsen*

Jag har lyssnat till hur man tar tag i sina rädslor och blir mer modig i vardagen; varit på seminarie om hur vuxna måste uppmärksamma mobbning i skolan; lyssnat till Per Nilsson, Katarina Kieri, Magnus Utvik och Cannie Möller som pratat om sina senaste böcker; engagerat mig i varför tjejer i ungdomsböcker alltid verkar må så dåligt; funderat över vad som är Svensk fantasy (vad sägs om Astrid Lindgren kanske?) och hört tre komiker (två judar och en kurd) diskutera folkmord och var gränsen för vad som är okej att skämta om går.

Mest irriterande: Kim Kimselius som hela tiden pratade om att hon hade så mycket fantasi(!)

Sämst: Magnus Utvik kom tio minuter försent till sitt seminarium. Tur att han är sympatisk och hämtade upp det hela.

Bäst lästa: Början till Per Nilssons nya bok "I det här trädet":
"-Klitoris. Allihop på en gång. Säg klitoris. Jag räknar till tre."

Roligast: Då Jonathan Unge berättade om en gammal flickväns mormor som var rädd att folk runt henne skulle svälta ihjäl (hon hade själv levt en tid i konsentrationsläger), vilket då gjorde att de åt "tidig lunch" hos henne, innnan de skulle ut på stan och luncha, fick med sig matsäck att äta på bussen på väg till restaurangen och då Jonathan skulle gå ut med soporna fick han en banan i handen "ifall han skulle bli hungrig på vägen".

Bäst idag: Cannie Möller. Jag bad att hon skulle skriva någon rad i boken jag precis köpt och hon skrev:

"Till Nina min gamla vän från Öland! Kram från Cannie Möller"

Sedan tog hon några minuter av sin tid att prata om mitt skrivande. Lova att du hör av dig då du hört något från förlagen. Lova det!
Jag lovade.Kommentarer
Ostkustbo

Inte en bokstav från dig om Afrika? Varför? Har du inte kommit till den delen av mässan ännu? Jag blev intresserad av en bok som en britt skrivit om Afrikas positiva utveckling. Bokmässekramar från andras sidan av landet!

2010-09-24 @ 10:46:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ordet är ditt!

- en blogg om skrivande

RSS 2.0