Bokmässan 2013: Söndag

Dagboksanteckningar från ett källarhål var från början en monolog David Winberg gjorde. Men monologen skrevs sedan ner som bok och framfördes nu igen på scen under Bokmässan. Jag har läst Davids bok och var jätteimpad av hans språk, men kände att det saknades händelse i manuset. Texterna fungerade mycket bättre som teater där David var klockren som 16-åriga Linnea och hade fantastikt minspel för sig som gjorde rollen väldigt trovärdig.
 
Det har ett tag hintats om att science fiction är nya fantasy. Detta diskuterades under Science fiction för unga av Jo Salmson/Catharina Wrååk, Peter Ekberg och Maths Claesson. De var alla överens om att dystopierna är väldigt hett just nu tack vare Hungerspelen. De ansåg också att det som författare var viktigt att skriva om en trovärdig framtid som ur en läsares persopektiv kunde kännas logisk. Och att det inte får skrivas som huvudkaraktärerna upplever sin omvärld för första gången, att äta insekter kanske är vardag då, inte alls äckligt.
 
Jag avslutade hela mässan och söndagen med att lyssna till Amanda Hellberg och Ninni Schulman som pratade om Blodtörst och skrivarglädje. Massa spännande info både om deras skrivande och böcker. Men en av de roligaste grejerna tyckte jag var när Amanda berättade att när alla i familjen lämnat huset gick hon ett varv runt kvarteret och så tänkte hon "Nu går jag till jobbet". Sedan gick hon hem och jobbade. Bra tips!


Kommentarer
Fia Filur

Nu glömde du ett seminarium, det allra sista var ju serietecknarna!

Svar: Jamen just! Var lite trött igår...
Nina

2013-10-02 @ 08:36:14
URL: http://www.sofiafritzson.com
Boktjuven Ingerun

Haha, kul grej det med Amanda.

Svar: Verkligen! Och smart.
Nina

2013-10-02 @ 11:34:49
URL: http://www.boktjuven.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ordet är ditt!

- en blogg om skrivande

RSS 2.0